• Total today's visitors 2315
  • Currently online 91

Natuurlijk Geneesmiddel O.a. Tegen Kanker 10.000 x Sterker Dan Chemo

 graviola

 Graviola - Zuurzak

 

De "zuurzak" vrucht, officieel gekend onder de wetenschappelijke benaming "Annona muricata" en ook wel "graviola" genoemd (Portugese term), groeit voornamelijk in de regenwouden van Afrika, Zuid-Amerika en zuidoost Azië. Verschillende onderdelen van de graviola boom, zoals de schors, wortels, bladeren en de vrucht zelf worden in vele landen gebruikt voor traditionele remedies. De "zuurzak" vrucht heeft wel degelijk een heilzame werking tegen bv. parasieten, microben en depressie, en wordt ook gebruikt bij o.a. diarree, reuma en artrose.

Al bij al is de vrucht dus gezond om te eten, maar dit wil nog niet zeggen dat het een wondermiddel is tegen kanker. Een onderzoek in de Amerikaanse Purdue-Universiteit in Indiana heeft uitgewezen dat de boom actieve componenten bevat, genaamd "annonaceous acetogenins", die MOGELIJK chemotherapeutische mogelijkheden biedt t.o.v. multidrug-resistente kankercellen. Het betreft hier echter strikt labo-onderzoek, en er werd tot op heden dus niet klinisch getest op mensen om te bepalen of zuurzak een efficiënt en veilig alternatief biedt voor kankerbestrijding.

Het is bovendien gebleken uit andere onderzoeken dat de vrucht negatieve effecten kan hebben bij bepaalde mensen, zoals schade aan het zenuwstelsel (vergelijkbaar met Parkinson) en motorische problemen ten gevolge van de hoge dosis annonacin. Het verlaagt ook de bloeddruk, dus is het niet aangeraden voor mensen met een al te lage bloeddruk en/of hartcomplicaties.
Tenslotte kan zuurzak (bij bepaalde mensen) ook heilzame bacteriën op bvb. de huid vernietigen, waardoor op lange termijn infecties kunnen ontstaan. (Bij langdurig gebruik).
Hoewel de vrucht in principe dus wel heilzaam is voor tal van redenen, heeft het aldus ook (meestal) zijn nadelen, en is het steeds aangeraden om eerst een dokter of oncologist te raadplegen. (Zoals met bijna alles het geval is).

Let er dus op! OVERDAAD SCHAADT!

In België was de verkoop van pawpawvruchten (familie van de zuurzak, een geslacht uit de familie Annonaceae) verboden sinds de wet op plantenbereidingen van 1997, net zoals beukennootjes en boragie. Sinds februari 2009 en op vraag van Wervel vzw staat de FOD Volksgezondheid een uitzondering toe voor de rijpe vruchten van de pawpaw.
* Pawpaw en lupine eindelijk uit de illegaliteit. (Zie artikel).

In het Journal Medical Chemistry 1997, 40: 2102 -6 werden activiteiten tegen multi-drugs resistente kankercellen bewezen. De celtoxische mogelijkheden werd bovendien bewezen met een aantal kankercellijnen waaronder prostaat en alvleesklierkanker.

Zo blijkt België tóch wééral het land van het 'eerste' verbod ... (?)

 

 

Gegarandeerde kankerbestrijder?

Deze vrucht die met zijn geschubde uiterlijk wat weg heeft van een artisjok, wordt gebruikt in confituur en in Java voor een traditionele soep, "sajoer". Het blad ruikt wel tamelijk onaangenaam en de groengele bloemen zijn ook al niet spectaculair van uitzicht of geur, wat vermoedelijk de reden is waarom deze boom niet veel in tuinen te vinden is. In de handel zal je ze hier nooit zien, in de Verenigde staten, Afrika of Azië plaatselijk soms wel eens.

In Afrika wordt de vrucht en het blad gebruikt als behandeling tegen koorts en diarree. De vrucht bevat veel vitamine C en is dus ook in gebruik als behandeling tegen scheurbuik.

De zaden en de olie ervan leveren een natuurlijk insecticide, dat ook als gif bij de visvangst gebruikt wordt. Van de bast wordt tannine gemaakt, een looistof die bij de behandeling van leer gebruikt wordt, maar ook wel eens toegevoegd wordt aan goedkope wijn die wat meer body kan gebruiken.

Annona muricata is verwant aan A. squamosa (kaneelappel), A. palustris (Alligator apple) en A. cherimola (Cherimoya).

Het gehele genus Annona is verboden voor gebruik in voeding in België.
Graviola Fruit 1
Zuurzak ~ Graviola.

Oorspronkelijk komt deze vrucht van de Antillen en werd door de Portugese kolonisten in Brazilië geïntroduceerd in de 16e eeuw.

Graviola komt van een plant die groeit in een tropische en subtropisch klimaat. Het gebied waar deze groeien strekt van centraal Amerika tot het zuiden van Brazilië. De piramidevorm van de boom kan tot 8 meter hoogte groeien. De vrucht heeft meer dan 600 soorten stoffen waarvan er slechts 4 eetbaar zijn: Annona, Rollinia, Uvéria en Asimina.

De productie van de vrucht concentreert zich voornamelijk in het noordoosten van Brazilië. De productie is uitsluitend van gezonde planten en vruchten. De kiemkracht is snel en overvloedig. Het vereist een zanderige bodem die goed dreineert met een PH waarde die ligt tussen de 5,5 en 6,5. Nadat het zaad is gepland kan de productie na 2 tot 3 jaar beginnen. 4 maanden na de bloei begint de vrucht te rijpen en afhankelijk van het gebied van het land kan de productie lopen vanaf augustus tot en met maart. De vrucht wordt 15 tot 25cm. lang en wel 15cm dik. Het heeft een zoete smaak en wordt graag geconsumeerd in zijn natuurlijke vorm als sap, jam, gebak en ijs.

De bevolking van Zuid- en Midden-Amerika is al eeuwenlang bekend met Graviola en haar interessante voedingsstoffen.

Bron : rainforest-database.com/plants/graviola.htm

Opzienbarende ontdekking?:

Zou dit de grote ontdekking kunnen zijn tegen kanker?
Kan dit een opzienbarende ontdekking zijn van de 21ste eeuw?
Is de kankerbestrijding van deze vrucht echt gegarandeerd?
Misschien wel, maar misschien ook niet voor iedereen.
Er lopen zowel pro's als contra's via het internet, daarom raadpleeg steeds een kruidenarts en hou je huisarts op de hoogte van de kruiden die je neemt.
Bepaalde kruiden geven niet bij iedereen hetzelfde resultaat!
Sommige kruiden zijn heilzaam voor de ene maar dan weer giftig voor de andere persoon. Dit hangt ook af van je eigen metabolisme.

Zuurzak-vrucht en bladeren 10.000x effectiever dan chemotherapie?

Graviola lijkt zich effectief te richten tegen kwaadaardige cellen en deze te vernietigen in meer dan 12 verschillende soorten kanker, waaronder dikke darm-, borst-, prostaat-, long- en pancreaskanker.
Het zou veel sterker zijn in het vernietigen van dikke darm kankercellen dan Adriamyci.

 Een onderzoek aan de Purdue University heeft uitgewezen dat de bladeren van de zuurzak- boom kankercellen vernietigen. Zuurzak heeft speciaal effectief bij prostaat en pancreas kanker. In een andere studie op dezelfde universiteit bleek dat extract van de bladeren van deze boom een gunstig resultaat heeft bij het vernietigen van longkanker cellen.
Zuurzak heeft een grote kans om in de nabije toekomst een goed alternatief te worden bij kankerbehandelingen. Extracten van de zuurzak hebben verder aangetoond dat ze de Herpes Simplexvirus bestrijden en dat ze antivirale, antiparasitaire en celtoxische effecten (dus het vernietigen van kankercellen).
In het Journal Medical Chemistry 1997, 40: 2102 -6 werden activiteiten tegen multi-drugs resistente kankercellen bewezen. De celtoxische mogelijkheden werd bovendien bewezen met een aantal kankercellijnen waaronder prostaat en alvleesklierkanker.
Dit laatste, aangaande een onderzoek naar de werking van pawpawvruchten (familie van de zuurzak, een geslacht uit de familie Annonaceae).
* Pawpaw en lupine eindelijk uit de illegaliteit. (Zie artikel).

De zuurzak (Annona muricata) is een plant uit de familie Annonaceae. Het is een kleine, groenblijvende, diep vertakte, tot 10 m hoge boom met roestkleurig behaarde jonge takken. De ovaalvormige, gaafrandige bladeren staan uitgespreid en zijn tot 7 x 20 cm groot en hebben een 1 cm grote bladsteel. Van boven zijn de bladeren donkergroen en glanzend en van onderen lichter groen en dof.
De verzamelvrucht van de zuurzak is licht afgeplat, peervormig en vaak gekromd, ze worden tot 20 x 35 cm groot en 6 kg zwaar. De donkergroene, wittig-groen gespikkelde schil vertoont een ruitjespatroon; ieder ruitje draagt een zachte tot 1 cm lange kegelvormige, gebogen stekel. Het vruchtvlees is sneeuwwit, volrijp zeer zacht, vezelig-pappig, sappig en zoetzuur van smaak. Aan de lucht blootgesteld wordt het vruchtvlees snel bruin. De vruchten bevatten vele 1 x 2 cm grote zaden.
De tweeslachtige bloemen groeien aan korte stelen, solitair of in paren aan de stam of aan dikke takken.

Graviola Boom
Graviolaboom.

De zuurzak wordt vaak gebruikt om frisdrank te maken. De zuurzak komt van nature voor in het Caribisch gebied en in Centraal-Amerika. Deze plant wordt wereldwijd veel in de tropen verbouwd.

In Nederland is deze verwant van de cherimoya (Annonna cherimola) vooral bekend onder zijn Spaanse naam guanábana, door het commerciële product Appelsientje Mango & Guanábana. Waarschijnlijk vindt de fabrikant Riedel de Spaanse naam beter klinken dan zuurzak. De hele vrucht wordt in Nederland ook wel op markten aangeboden.

Graviola Fruit 2
Graviolavrucht op de markt.

In West-Sumatra (Indonesië) en Maleisië wordt de zuurzak ook wel Durian Balando of Durian Belanda ("Nederlandse Doerian") genoemd, waarschijnlijk omdat de Nederlanders de zoete zuurzak wel lekker vonden (in tegenstelling tot de "stinkende" echte doerian). In Oost-Indonesië gebruiken ze de benaming Nangka Belanda, hier wordt vaak als reden opgegeven dat de vrucht zo heet omdat het vruchtvlees wit is.

 

Historie:

Zuurzak is een tropisch vrucht afkomstig van West-Indië en Noordzuid-Amerika, maar wordt nu ook geteeld in Mexico, India, Zuidoost-Azië en Polynesië.
Het is één van de eerste vruchtbomen die van Amerika naar tropische regio's van Australie en de laaglanden van Oost- en West-Afrika is gebracht.
De engelse naam 'soursop' kan oorspronkelijk van de Nederlandse "zuurzak" afkomstig zijn, daar deze ook op de Nederlandse Antillen en Indonesië gebruikt wordt, maar vanwaar het is afgeleid is onzeker. De Maleisische naam geeft ook een Nederlandse herkomst aan. De naam "Belanda" betekent Hollander en werd gebruikt om aan iets buitenlands aan te wijzen en was bekend bij de Nederlanders.
Oviedo beschreef de zuurzak in 1526 als een inheems gewas uit West-Indië en Noordzuid-Amerika.

In Florida wordt zuurzak langer dan 110 jaren geteeld. Sturtevant noteerde dat het niet in de geschriften van Atwood bij de vruchten van Florida in 1867 was aangegeven, maar in 1879 werd het wel geregistreerd door de American Pomological Society.
In 1887 werden Cubaanse zuurzakken verkocht in Key West, Florida, voor 10 tot 50 centen. In 1920 schreef Wilson Popenoe het volgende: "In de grote steden van tropisch Amerika, is er het gehele jaar door een goede vraag naar deze vrucht".
In 1968 werd 2.266 ton sap verwerkt in Venezuela, terwijl in 1977 de Puerto Ricaanse krop een totaal van 99.790 kg bedroeg.
In 1964 werd in Vevey, Zwitserland het eerste International Congres van de Agrarische en Voedsel Industrie van de Tropische en Subtropische zones georganiseerd. Wetenschappers van de onderzoekslaboratoria van Nestlé producten gaven toen aan dat zuurzak, guave en markoesa de 3 meest belovende vruchten waren om de Europese markt te veroveren.
Deze vruchten hebben namelijk aantrekkelijke en aromatische kwaliteiten en ze zijn geschikt om te verwerken tot pulp, nectar en jelly.

Graviola Fruit 3
Graviola - Guanábana - Anona-muricata.

Samenstelling:

Kijken wij naar de chemische samenstelling van 100g eetbare zuurzak dan blijkt dat het voor 82,8g uit vocht bestaat en dat het zo'n 53,1 tot 61,3 calorieën levert. Opvallend is verder de aanwezigheid van de mineralen calcium, fosfor en ijzer. Calcium en fosfor spelen een belangrijke rol bij de botvorming van ons lichaam, terwijl ijzer van belang is voor bloedvorming.
Ook de aanwezigheid van de vitamines uit de B-complex (vitamine B1, B2 en B3) en vitamine C maken zuurzak interessant. Vitamine B1, B2 en B3 zijn van eminent belang voor de eiwit-, koolhydraten- en vethuishouding in ons lichaam, terwijl vitamine C snelle wondgenezing realiseert en ons immuunsysteem verstevigt, waardoor infectieziekten kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd worden.
Eiwitten zijn samengesteld uit aminozuren. Er bestaan 20 belangrijke aminozuren die de eiwitten opbouwen; onder deze worden 8 essentiële aminozuren genoemd. Men noemt deze essentieel omdat zij door het menselijk organisme niet zelf kunnen worden opgebouwd, uitgaande van eenvoudige organische verbindingen.
De essentiële aminozuren moeten via de voedingsmiddelen worden opgenomen. Vandaar dat de kwaliteit van een voedingseiwit in eerste instantie bepaald wordt door haar gehalte aan essentiële aminozuren.
Zuurzak bevat bovendien ook drie essentiële aminozuren, namelijk tryptofaan, methionine en lysine.
Granen hebben een laag lysine - en een hoog methioninegehalte, terwijl peulvruchten juist een hoog lysine - en een laag methionegehalte hebben.
Tijdens het consumeren van granen, ofwel peulvruchten worden vegetariërs geadviseerd ook zuurzaksap te drinken. Het tekort aan lysine dan wel methionine wordt zodoende opgevangen.

Medicinaal gebruik:

Vernietigd zuurzak kankercellen?

* Wat geld allemaal niet doet...........
Hoe ze dit jarenlang geheim wisten te houden en er zijn nog veel meer gevallen bekend zoals de "vriendelijke Amerikanen"die vaker een bezoek brengen aan Tepu en Kwamalasamutu om zogenaamd planten te verzamelen (in opdracht van Bristol Myers). Het vermoeden bestaat dat men al geruime tijd plantextracten afkomstig uit Suriname succesvol inzet in de strijd tegen HIV en bepaalde kankersoorten...

Zuurzak of Graviola komt oorspronkelijk uit het Amazone regenwoud; een kleine boom, groeit tot 15 voet (5 meter) op en is veel gevraagd om zijn heerlijke vruchten.

* Echter, de Graviola schors, bladeren, wortels en vruchten worden ook al eeuwenlang gebruikt als traditionele geneesmiddelen in Zuid-Amerika.
Er is voortdurend kanker-onderzoek betreffende deze plant aan de gang betreffende de specifieke fytochemicaliën (Annona-achtige acetogenins), welke hebben bewezen de sterkste anti-kanker en antivirale eigenschappen te bezitten.
Extracten ervan hebben aangetoond antivirale, antiparasitaire,anti-reumatische, adstringente, emetische, anti-leishmaniale en cytotoxische effecten te hebben. Graviola heeft ook bewezen effectief te zijn tegen de multi-medicijn-resistente kankercellen lijnen.

Graviola lijkt zich effectief te richten tegen kwaadaardige cellen en deze te vernietigen in meer dan 10 verschillende soorten kanker, waaronder dikke darm-, borst-, prostaat-, long- en pancreaskanker, ... .
Men weet dat het veel sterker is in het vernietigen van dikke darm kankercellen dan Adriamycin® (Doxorubicinehydrochloride), een chemotherapie-preparaat welke wordt toegediend als behandeling voor bepaalde vormen van kanker; Graviola kan als zodanig een natuurlijk alternatief in dit verband zijn.
Graviola spoort selectief kankercellen op en doodt deze zonder nadelige gevolgen voor gezonde cellen, in tegenstelling tot de chemotherapie, die zonder onderscheid alle actief reproducerende cellen - (zelfs de normale- en gezonde cellen) opspoort en vernietigt.
Onderzoek van deze plant heeft zich gericht op het anti-kanker effect maar de plant wordt reeds lange tijd gebruikt in de traditionele geneeskunde in Suriname om een aantal andere kwalen en aandoeningen te behandelen, zoals:
hypertensie, ringworm, influenza, scheurbuik, huiduitslag, malaria, neuralgie, dysenterie, artritis, hartkloppingen, reuma, nervositeit, hoge bloeddruk, slapeloosheid, diarree, koorts, misselijkheid, steenpuisten, dyspepsie en spierspasmen.
Algemene toepassingen: behandeling van kanker, herpes, infecties, parasitaire infecties en sedatie.

Graviola Fruit 4
Zuurzak ~ wit vruchtvlees.

Kanker bestrijdend:

Een onderzoek aan de Purdue University heeft uitgewezen dat de bladeren van de zuurzak boom kankercellen vernietigen. Zuurzak was speciaal effectief bij prostaat en pancreas kanker. In een andere studie op dezelfde universiteit bleek dat extract van de bladeren van deze boom een gunstig resultaat heeft bij het vernietigen van longkanker cellen.
Aan de Universiteit in Zuid-Korea hebben onderzoekers twee substanties in de zaden gevonden die zeer effectief waren bij borst- en dikke darm kanker. Het effect was vergelijkbaar met het middel Adriamycin dat gebruikt wordt bij de chemotherapie. Bij een andere studie is gebleken dat zuurzakzaden een gunstiger effect hadden dan Adriamycin.

De meest opzienbare resultaten die vermeld werden na onderzoek op dezelfde universiteit gaven aan dat bij het gebruik van zuurzak de reacties zeer selectief waren. Zuurzak vernietigt de vijandelijke cellen, terwijl de gezonde cellen intact bleven. Bij chemotherapie worden alle reproductieve cellen vernietigd -zelfs de haarcellen en de cellen in de maag- waardoor de nare bijverschijnselen, zoals haaruitval en misselijkheid, steeds optreden. Zuurzak heeft grote kans om in de nabije toekomst een goed alternatief te worden bij kankerbehandelingen.
Extracten van de zuurzak hebben verder aangetoond dat ze de Herpes simplexvirus bestrijden en dat ze antivirale, antiparasitaire en celtoxische effecten(dus het vernietigen van kankercellen). In het Journal Medical Chemistry 1997, 40: 2102 -6 werden activiteiten tegen multi-drugs resistente kankercellen bewezen.
De celtoxische mogelijkheden werd bovendien bewezen met een aantal kankercellijnen waaronder prostaat en alvleesklierkanker.

Een interessante studie werd in maart 2002 gepubliceerd door wetenschappers uit Japan. Ze bestudeerden namelijk de stof acetogenine die in verscheidene gewassen voorkomt. Ze bestudeerden muizen die longkanker hadden. Aan zes muizen werd niets gegeven (controle groep), zes andere muizen werden behandeld met de chemotherapeutisch drug adriamycine, terwijl de laatste groep van 6 muizen annonacine (dosis 10mg/kg) afkomstig van zuurzak kregen.
Na twee weken bleek dat 5 van de 6 muizen nog leefden waarbij longerkanker werd aangetoond.

De adriamycinegroep toonde een reductie van 54,6 procent van de tumormassa ten opzichte van de controlegroep, maar 3 van deze muizen waren gestorven van het gif. Alle 6 muizen die behandeld waren met annonacine leefden nog en ten op zichte van de controlegroep was de tumormassa met 57,9 procent gereduceerd, een stuk beter dan adriamycine en zonder giftige effecten voor de muizen. De Japanse wetenschappers concludeerden dat annonacine minder giftig is voor muizen.
In 2003 publiceerden Taiwanese wetenschappers dat annonacine, een stof dat in zuurzak voorkomt, de kankercellen vernietigt bij baarmoederhals-, eierstok-, blaas en huidkanker.

De resultaten waren te gunstig en na zeven jaren onderzoek zweeg de farmaceutische industrie in alle talen. Wat zou er gebeuren met al die dure medicijnen, chemotherapeutische middelen en met al de apparatuur die speciaal ontwikkeld is om kanker te behandelen?

 Graviola Fruit 5

Geen winst:

De producten van zuurzak zijn geheel natuurlijk en kunnen niet gepatenteerd worden. Dat betekent dat niemand grote winsten zal kunnen maken door de productie van middelen van deze boom.
De farmaceutische industrie is momenteel naarstig bezig geweest om de twee meest krachtige anti-kanker substanties van de zuurzak te klonen of chemisch na te maken. Een chemisch duplicaat zou immers wel gepatenteerd kunnen worden en daarmee zouden grote winsten gemaakt kunnen worden.
Het is weer niet gelukt om de natuur na te bootsen. De farmaceutische industrie heeft alle onderzoeken stopgezet en besloten de resultaten niet en nooit te publiceren. Gelukkig -en helaas voor de farmaceutische fabriek- was er een wetenschapper in het zuurzakonderzoeksteam die dit niet geheim kon houden en vervolgens het geheim heeft verteld aan een andere onderzoeksgroep die zich bezighield met het onderzoek van medicinale planten in het Amazone oerwoud.
Het Nationaal Kanker Instituut (National Cancer Institute) startte in 1976 met een grootschalig onderzoek waarvan de resultaten in een intern rapport bekend gemaakt zijn. Voor het grote publiek is alles tot nog toe geheim gehouden.
Eén van die resultaten luidt: "Zuurzak is 10.000 keer sterker dan Adriamycine".
In dit vroege stadium werden er nog geen klinische onderzoeken gedaan met mensen, enkel met dieren.

Suriname:

Ook in Suriname is al eeuwen bekend dat zuurzak verscheidene geneeskrachtige effecten heeft.
Net als bij de manja hebben ook de bladeren van de zuurzak verscheidene functies:

- Ze worden gebruikt tegen zenuwaandoeningen, in kruidenbaden (Raghoenandan).
- Een aftreksel wordt ingenomen ter bestrijding van astma, hoge bloeddruk (met zenuwachtigheid), hoest en kou.
- Een extract wordt met andere ingrediënten ingenomen tegen druiper (gonorroe).
- Bladeren onder het kussen gelegd werken tegen slapeloosheid dan wel gejaagdheid.
- Het wordt met andere ingrediënten ingenomen om de bevalling te bespoedigen.
- Het werkt bovendien kalmerend, stimulerend en urinedrijvend.
- Een aftreksel wordt op een doek als compres gebruikt tegen hoofdpijn.

Ook van de bloem kan een aftreksel worden gemaakt dat geschikt is tegen zenuwaandoeningen. De jonge vrucht is geschikt bij de bestrijding van zweethanden en -voeten, ook zijn er positieve resultaten bij reumatische pijnen.
De hedendaagse wetenschappelijke bevindingen moeten ons in Suriname stimuleren om niet alleen zuurzak te consumeren, maar ook wederom te gaan planten.

* Wanneer zijn er zuurzakken?

Het hele jaar door in toko’s of op de markt. Zuurzak is ook in blik en als sap te koop.

* Waar let ik op bij het kopen van zuurzak?

De vrucht moet er onbeschadigd en fris uitzien.

* Hoe bewaar ik zuurzak?

Bewaar zuurzak op de fruitschaal. Na schoonmaken is de zuurzak 1-2 dagen houdbaar in de koelkast.

Graviola Fruit 6

Graviola Bladeren

Source: Youtube
Posted By The Health Cure, Oktober 10 2013

Leave a Reply

Refine your query below

(or continue typing in the searchbox above):

products

Search by price