• Total today's visitors 1817
  • Currently online 193

Medicinale cannabis

Ernstig zieke patiënten kunnen bij de apotheek terecht voor medicinale cannabis. Met een recept van de huisarts kan een patiënt het middel ophalen bij de apotheek.

Cannabis heeft een gunstig effect op de klachten van veel ernstig zieke patiënten. Zo kan cannabis helpen tegen misselijkheid bij chemotherapie en bestraling. Ook kan het de eetlustvermindering tegengaan bij aids en kanker.

Uit onderzoek onder huisartsen en medisch specialisten blijkt dat de meeste huisartsen en specialisten het gebruik van medicinale cannabis volledig acceptabel vinden.

Bureau voor Medicinale Cannabis

Om cannabis voor medische doeleinden te kunnen voorschrijven, is in 2003 de Opiumwet gewijzigd. De cannabis moet aan dezelfde wettelijke eisen voldoen als andere geneesmiddelen. HetBureau voor Medicinale Cannabis (BMC) controleert de kwaliteit van de cannabis en organiseert de distributie. Dit bureau is onderdeel van het ministerie van VWS.

De minister van Volksgezondheid wil dat medicinale cannabis een gewoon geregistreerd geneesmiddel wordt. Daarom blijft de medicinale cannabis nog beschikbaar, zodat een geneesmiddel ontwikkeld en geregistreerd kan worden.

Powered by WPeMatico

Leave a Reply

Refine your query below

(or continue typing in the searchbox above):

products

Search by price